Usposabljanje proti močenju

Že vse od leta 1954 se je podjetje Urifoon iz Nizozemske specializiralo za usposabljanje odvajanja močenja postelje z uporabo alarma kot opozorilom. Od takrat pa do danes je več tisoč otrok rešeno tega nadležnega problema.

Izdelki so bili skrbno premišljeni

Urifoonove naprave kot opozorilo za odvajanje močenja postelje, so izdelane iz trdnih materialov, v katerih je alarmni sistem pravilno in varno nameščen. Otroci ga ne morejo odpreti. Zaradi oblike so alarmi enostavni za čiščene in se prilegajo vsaki postelji.

Posebne spodnje hlače so edinstvene. Drugače so normalne spodnje hlače, vendar imajo vgrajen posebni senzor za vlago. Spodnje hlače se lahko normalno perejo v skladu z navodili za pranje in so na voljo v najpogostejših velikostih za deklice in dečke.

USPOSABLJANJE

Ko se odpravlja vaš otok v posteljo, mu oblecite Urifoonove spodnje hlačke s senzorjem.

1 korak :  Ko na spodnje hlačke s senzorjem namestite oddajnik z dvojnim pritiskom (klikom), so le te povezane z alarmom. Vzpostavljena je  brez žična povezava med oddajnikom in alarmno napravo.

2 korak : Takoj, ko prve kapljice urina prispejo do senzorja v spodnjih hlačah, se oglasi alarm. Zaradi tega se bo vaš otrok prebudil in posledično prenehal urinirati. Ta »natančen trenutek prebujanja« krepi verjetno ohlapen mehur. Poleg tega pa daje signal možganom, da je mehur poln.

1Korak
2Korak
3Korak
4Korak

3 korak : Oddajnik se odstrani iz spodnji hlač, alarm se izklopi in poln mehur konča na stanišču. Pomembno je, da se vaš otrok dobro počuti in se zaveda uriniranja na stranišču. Nato oblecite čiste spodnje hlače s senzorjem, namestite oddajnik in vaš otrok lahko zaspi.

4 korak : Zjutraj zapišite rezultate noči skupaj s svojim otrokom in se pogovorite o napredku. Pozitiven rezultat bo viden v nekaj tednih!

Ohranite normalne pogoje!

Ohranite normalne pogoje!
Pomembno je, da vaš otrok sledi Urifoonovem usposabljanju z alarmom kot opozorilom v normalnih okoliščinah. Zato ni zaželeno, da bi svojemu otroku:

  • medtem, če se zbudi, dovoliti iti na stranišče
  • zavestno omogočiti manj pitja pred spanjem, ali
  • uporabiti plenice ali plenicam podobne spodnje hlače.

Trajanje usposabljanja

Z uporabo Urifoonovega alarma za odvajanje močenja postelje vsak večer, se bo uporabnik zbujal sam in pravočasno po nekaj tednih. In zelo hitro ne bo več potrebno preoblačiti postelje, saj bo le-ta ostala suha.

Usposabljanje z alarmom traja približno 3 mesece

V povprečju traja usposabljanje z alarmom za odvajanje močenje postelje od 2 do 3 mesece. Končni čas in rezultat za popolno suho posteljo vsak večer, je odvisen od številnih kritičnih dejavnikov.

Potrebno je pomisliti na:

  • Pomebno je, da je vaš otrok motiviran, da se znebi te težave .
  • Bistveno je, da se vaš otrok takoj odzove na prvi signal alarma, ter da se zaveda da gre na stranišče. Torej ne v stanju “mesečnika”.
  • Če vaš otrok spi in presliši alarm, mora starš ali skrbnik takoj prebuditi otroka. Zato je dobro, da bi – zlasti v prvih dneh – spali blizu otroka, da vidite ali je vse dobro.
  • Usposabljanje je potrebno nadeljevati brez prekinitve, dokler se ne doseža želeni rezultat.

Če po dveh tednih ni bilo vidnega napredka, vas prosimo, da nas kontaktiratte. Skupaj z vami bomo ocenili potek usposabljanja in vam nato svetovali, kako lahko dosežete želeni rezultat.

Kdaj ni primerna uporaba Urifoonovega usposabljanja?

Močenje postelje redko povzročajo fizični vzroki. Zato je se lahko uporabi alarm kot opozorilo odvajanja močenje postelje tudi brez vednosti ali na priporočilo zdravnika.
Kljub vsemu morate biti opozorjeni na določene simptome.

Pediater dr. I.M. Baldew je opisal, pri katerih značilnostih je bolje, da najprej obiščete in se posvetujete z zdavnikom:
• otrok star 5 ali več let ne more zaustaviti močenja tako podnevi kot ponoči
• uriniranje je boleče
• ima urin drugačno barvo, npr. motno, rdeče ali temno
• ima urin močenj vonj
• urin teče po kapljicah
• je veliko uriniranja (2 do 3 krat na uro)
• ali zelo malo (2 do 3 krat na dan)